DRUGI PROIZVODI

PING mToken

PING mToken je mobilna aplikacija koja služi za generisanje jedinstvenih jednokratnih vremenski ograničenih lozinki za realizaciju dodatne faze mehanizma dvofazne autentikacije (eng. two-factor authentication).

PING mToken je mobilna aplikacija koja služi za generisanje jedinstvenih jednokratnih vremenski ograničenih lozinki za realizaciju dodatne faze mehanizma dvofazne autentikacije (eng. two-factor authentication). mToken je prilagođen za korištenje na mobilnim uređajima nove generacije (tzv. smartphone uređajima) i podržava vodeće mobilne platforme, iOS, Android i Windows Phone.

mToken omogućava organizacijama da iskoriste rasprostranjenost mobilih uređaja i tako ostvare uštede u pogledu nabavke hardverskih token uređaja. S druge strane, korisnici su zadovoljni jer aplikacija pretvara njihov pametni telefon u siguran generator jednokratnih lozinki (token) i slijedom toga ne moraju brinuti o dodatnom uređaju.

mToken koristi industrijske sigurnosne standarde i integriše se sa PING Identity Management i User Management sistemima, kao i sa 3rd party Identity management rješenjima. Moguće je prilagoditi izgled aplikacije organizacijskom brandu i vizuelnim standardima za bolju prepoznatljivost.

Dodatno, mToken omogućava naprednu konfiguraciju načina rada u skladu sa poslovnim potrebama i sigurnosnim standardima organizacija.

mToken bs