PING uzeo učešće u programu Vlade Kantona Sarajevo - “Poticaj za unaprjeđenje IT preduzetništva u svrhu zapošljavanja”

Objavljeno:  19.02.2021
Objavljeno:  19.02.2021
Projekat


Vlada Kantona Sarajevo, uz podršku Razvojnog programa ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH koji provodi projekat “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta” (EGG), obezbijedila je poticajna grant sredstva za program “Poticaj i unaprijeđenje IT preduzetništva u svrhu zapošljavanja”.

U Bosni i Hercegovini, a posebno u Kantonu Sarajevo (sa sjedištem najvećeg broja IT kompanija) postoji stalna potreba za stručnim kadrovima za redovan operativni rad IT kompanija. Ovo je izazov sa kojim se sreću sve IT kompanije, jer sa jedne strane postoji potreba za pružanjem usluga, kako na domaćem tako i na stranom tržištu, a sa druge strane ne postoji dovoljno velika baza stručnih kadrova na tržištu rada za realizaciju usluga. Pored IT tehnoloških znanja, kandidatima često nedostaju znanja koja nisu usko vezana za IT industriju, ali su neophodna za razumijevanje potreba krajnjih korisnika za koje IT kompanije nude rješenja.

Drago nam je što smo izabrani da budemo dio programa i da učestvujemo u unaprijeđenju IT preduzetništva u svrhu zapošljavanja i edukacije IT kadra.

PING Software and Services je jedna od vodećih IT firmi u Bosni i Hercegovini. PING porodica već dugi niz godina broji više od 50 stalno zaposlenih. Usmjereni smo prema velikim i složenim finansijskim, privrednim i vladinim sistemima. Cilj nam je da svojim djelovanjem unaprijedimo efikasnost poslovanja naših klijenata, te im omogućimo da na ugodniji i efikasniji način koriste raspoložive tehnologije, lakše ispunjavaju zahtjeve modernog poslovanja i budu konkurentnij. Istovremeno, cilj nam je da stvaramo radno okruženje u kome će se svaki zaposleni dobro osjećati i biti motivisan za profesionalni razvoj i unapređenje.