GFI sigurnosna rješenja

Objavljeno:  03.03.2015
Objavljeno:  03.03.2015

GFI

Predstavljamo GFI sigurnosna rješenja za upravljanje zapisima o događajima (SIEM), upravljanje ranjivostima (Vulnerability management), te sprečavanju curenja podataka (Data leakage prevention).

Upravljanje zapisima o događajima (SIEM)

GFI EventsManager je nagrađivano integralno rješenje za upravljanje zapisima o događajima (SIEM) koje radi u realnom vremenu i koje pruža opcije za nadzor i upravljanje vašom cjelokupnom IT infrastrukturom. Nudi kompletan set funkcionalnosti “out-of-the-box“ za SIEM uz podršku za sve vodeće svjetske proizvođače, i to Cisco, IBM, HP, CheckPoint, Juniper, Symantec, Dell itd., te podržava Oracle i SQL server bazu podataka i tako pruža jednistven alat za centralizovano prikupljanje, nadgledanje i analizu događaja sa vaše mreže. Pruža gotov set izvještaja za sve vodeće sigurnosne standarde, kao i jednostavan alat za kreiranje novih izvještaja po zahtjevu.  Transparentno procesira i integriše rezultate od  GFI LanGuard i GFI EndPointSecurity u svrhu pružanja kompletne slike o sigurnosti na mreži.

Upravljanje ranjivostima (Vulnerability management)

GFI LanGuard je vodeće rješenje za skeniranje, upravljanje zakrpama, procjenu ranjivosti i nadgledanje cjelokupnog mrežnog sistema. Pruža kompletnu sliku postavki vaše mreže, analizu rizika koji postoje i omogućava vam da održavate vašu mrežu sigurnom na jednostavan i efikasan način. U saradnji sa GFI EventsManager predstavlja kompletno rješenje za upravljanje IT infrastrukturom.

Sprečavanje curenja podataka (Data leakage prevention)

GFI EndPoint Security pruža mogućnosti kontrole i nadgledanje protoka podataka sa portabilnih uređaja (prenosivi hard diskovi, USB stikovi i sl.), a u cilju sprječavanja nedozvoljenog prenošenja povjerljivih podataka, virusa i ostalih neželjenih aktivnosti. GFI EndPointSecurity vam omogućava aktivno upravljanje korisničkim pravima i ograničenjima, uz dodatne opcije za pregled i kontrolu vrste file-ova koji se prenose i osjetljivih podataka u njima.