Predstavljamo ABIS 2.0

Objavljeno:  18.12.2023
Objavljeno:  18.12.2023
ABIS 2.0 Web BHS


Zadovoljstvo nam je najaviti izlazak nove verzije našeg Core Bankarskog Sistema, ABIS 2.0.

Kao prvi domaći integralni bankarski informacioni sistem, ABIS svojim korisnicima obezbjeđuje pouzdanu i sveobuhvatnu platformu za podršku, optimizaciju i razvoj poslovnih procesa iz oblasti bankarstva. Uz pomoć naših poslovnih partnera i cijenjenih klijenata, ABIS više od 20 godina pouzdano prati i oblikuje tehnološke inovacije u bankarskoj industriji Bosne i Hercegovine, bilo kao odgovor na finansijske trendove ili proaktivnim djelovanjem s ciljem pomjeranja granica izvrsnosti u bankarskom sektoru.

Sa više funkcionalnosti nego ikad ranije, ABIS 2.0 otvara nove prilike organizacijama da postignu strateške poslovne ciljeve, unaprijede poslovnu fleksibilnost, povećaju učinkovitost i smanje administrativne troškove. Dizajniran je da pruži visokovrijednu, troškovno efikasnu opciju, dok istovremeno zadovoljava sve zahtjeve za modernim, fleksibilnim, sveobuhvatnim core bankarskim sistemom koji pruža funkcionalno bogato rješenje, besprijekornu integraciju i jednostavnu administraciju.


Neka od ključnih unapređenja u ABIS 2.0 uključuju:


  • Centralizovano mjesto upravljanja proizvodima i tarifama kroz nove module Tarifnik i Kataloga proizvoda, koji vašim ključnim poslovnim korisnicima obezbjeđuju snažan alat za definisanje i upravljanje proizvodima i uslugama, opciono baziranih na drugim proizvodima i njihovim komponentama, kao i kreiranje složenih finansijskih proizvoda, čijim se finansijskim parametrima (naknade, kamatne stope) može centralizirano upravljati uz mogućnost napredne i dinamičke segmentacije tarifnih grupa, verzioniranja, simulacija i What-If analiza. Što u konačnici dovodi do značajnog smanjenja administrativnih troškova, ovisnosti o IT podrške i učestalih izmjena sistema, tako da se možete fokusirati na inicijative i rast.


  • Unapređene verzije osnovnih modula kolaterala, depozita, kredita, neaktivnih računa, izvoda, povezanih lica, prinudne naplate, koje donose značajna funkcionalna unapređenja koja podržavaju razvoj vašeg poslovanja kroz veću fleksibilnost, konfigurabilnost, efikasnost, optimizaciju i automatizaciju ključnih poslovnih procesa.


  • Novi ABIS Integracijski sloj koji unapređuje postojeće i obuhvata sve ključne integracijske tačke, te obezbjeđuje preduslove za jednostavne nove integracije i uvođenje novih poslovnih i tehničkih servisa i stvara pretpostavke za zadovoljenje novih standarda digitalnog bankarstva kao što je PSD2 i naprednih regulatornih standarda poput GDPR.

Za prezentaciju i demo rješenja molimo vas da nas kontaktirate ovdje